KAKO SE IZVODI TRETMAN?

TRETMAN

Kako se izvodi tretman?

Tretman se izvodi specijalno dizajniranim aparatom-masažerom kojim se uz pomoć vibracija atlas dovodi u svoje idealno anatomsko ležište. Aparat ima posebno dizajniran vibrirajući vrh, koji ima selektivnu snagu, koja zavisi od jačine pritiska na vrat. Istim aparatom se mogu nameštati atlasi maloj deci i odraslim krupnim osobama.

Da li boli?

Procedura je uglavnom bezbolna. Većina dece jako dobro reaguje na tretman. Ukoliko se radi o osobi koja ima izražen spazam mišića vrata ili nerealan strah, može doći do grčenja mišića vrata pa je moguća i pojava bola u toku tretmana. Bol je kratkotrajan i brzo prolazi.

Koliko dugo traje tretman?

Sam tretman traje svega nekoliko minuta, dok celokupna procedura sa pregledom i konsultacijama traje oko 30 minuta, nekada i duže.

Ima li reakcija nakon tretmana?

U narednih nekoliko dana posle tretmana su moguće propratne reakcije koje su prolaznog karaktera, kao što su kratkotrajne glavobolje, vrtoglavice (zbog pojačanog priliva krvi u mozak), pojava bolova u leđima ili vratu ali na novim mestima, a pri tome dolazi do nestanka starih bolova. Sve nove reakcije su poželjne i privremene, i one upućuju na to da kičma i celo telo traže novu ravnotežu i novi položaj.